Vad kostar en försvarare?

Innehållsförteckning

Vad kostar en försvarare?

Vad kostar en försvarare?

När det gäller brottmål, det vill säga när någon är utsatt eller misstänkt för brott, så gäller speciella regler. Om man har fått en offentlig försvarare (en försvarsadvokat) så får denne normalt sett betalt enligt den s.k. rättshjälpstaxan vilket under år 2020 uppgår till 1.404 kr exkl. moms.

Vad kostar det att anlita en advokat per timme?

Hej, Det är svårt att svara på hur mycket en advokat kostar för att alla advokater har rätt att bestämma sitt eget arvode. Vanligast är att advokaters arvode ligger i enlighet med rättshjälpstaxan som för år 2018 ligger på 1 359 kr ex moms per timme vid vårdnadstvister.

Vad kostar en Toppadvokat?

Våra arvoden ligger vanligtvis mellan 1 800 kr och 2 200 kr exkl. moms per timme. Vid korta tidsfrister eller ovanliga krav och förfrågningar tar vi ibland ett högre arvode. För vissa uppdrag - som till exempel upprättande av testamenten, samboavtal och framtidsfullmakter - tar vi fast pris.

Vad gör man om man inte har råd med advokat?

Den som inte har råd att betala för en advokat ska få ekonomisk hjälp så att han eller hon kan föra fram sin sak för en domstol, "access to justice" som man kallar det. Oavsett inkomst ska parterna vara jämbördiga i rätten, det som på engelska kallas equality of arms.

Vad kostar en privat försvarare?

Du som är misstänkt för brott har alltid rätt att biträdas av en advokat som du själv utser, en s.k. privat försvarare, men om advokaten inte är förordnad som offentlig förvarare är det du själv som betalar kostnaden. Fyrtorn debiterar mellan 1800 kr och 3500 kr per timme för privata försvararuppdrag.

Vad kostar en Fastighetsjurist?

I en tvist inför domstol är det vanligt att ombudskostnader ligger mellan 100 0 000 kronor i första instans. Är det en tvist i flera instanser blir kostnaden högre. Är det fråga om ett avtal så är det vanligt med ett fast pris på upp till 15 000 kronor för enklare avtal. Mer komplicerade avtal kan kosta mer.

Relaterade inlägg: