Måste man ha kavaj på bröllop?

Innehållsförteckning

Måste man ha kavaj på bröllop?

Måste man ha kavaj på bröllop?

Vardaglig klädsel Vardagsklädsel vid bröllop innebär ändå alltid att man ska klä sig fint. Väljer mannen kavaj, ska den vara ledig och han ska undvika slips. Den här klädkoden innebär att brudparet vill ha välklädda gäster med inte uppklädda. Undvik jeans, det passar inte på ett bröllop.

Vad får man inte ha på sig på bröllop?

Om din klänning har svarta inslag är det okej, men helsvart bör du undvika. Om det kommer att bli ett traditionellt bröllop kan det antas att bruden kommer att klä sig i vitt. Då ska du som bröllopsgäst avstå från att göra samma sak. Det anses inte respektfullt.

Vad betyder klädsel kavaj?

Klädkod kavaj, dresscode kavaj eller klädkod kostym som det också kallas, är mindre formell än mörk kostym och bärs oftast under dagtid. Får du en inbjudan med den här koden kan det gälla allt ifrån ett mindre formellt bröllop eller studentfirande till ett lite mer formellt event som till exempel en affärslunch.

Vad kan man ha för färg på bröllop?

Får man ha vitt på sig, om man inte är bruden? På ett bröllop så är det bara bruden som får ha på sig helvitt. Om det inte är så att brudparet har bett gästerna om det. – Att däremot ha en vit överdel och en färgad kjol går alldeles utmärkt.

Måste man ha långklänning på bröllop?

När det står kavaj som klädkod är det klänning, kjol eller byxdress som gäller för kvinnor. Rent generellt kan du tänka att du ska klä dig lite finare än till vardags. Långklänning bör du dock undvika – det är för uppklätt.

Relaterade inlägg: