Vad kostar klyvning av fastighet?

Innehållsförteckning

Vad kostar klyvning av fastighet?

Vad kostar klyvning av fastighet?

En sådan klyvning ges en uppskattad kostnad på 47 000 kr. Detta får dock ses som ett relativt enkelt fall hos Lantmäteriet vilket bör innebära att detta bör ses som en ungefärlig lägsta kostnad vid en klyvning. Priset kommer delas mellan delägarna efter vad som anses skäligt.

Vad är ett Avtalsservitut?

Ett servitut är knutet till en viss fastighet och gäller oavsett vem som äger fastigheten. Avtalsservitut skrivs mellan två fastighetsägare där den ena fastigheten ges rätt att använda något specifikt på den andra fastigheten, till exempel en väg eller en brunn.

Hur gör man ett servitut?

Avtalsservitut kan skrivas in i fastighetsregistret. På så sätt kan vi säkerställa att den nya ägaren till den tjänande fastigheten ser att det finns ett servitut som belastar fastigheten. Inskrivning sker genom en skriftlig ansökan till Fastighetsinskrivningen på Lantmäteriet.

Vad kostar enkel Nybyggnadskarta?

Och man kan enkelt bifoga kartor och projektbeskrivningar för att vara extra tydlig med vad det är man söker för, säger Anna Thalenius. Priserna för kartorna är desamma som tidigare, från 1.200 till 22.000 kronor, med ett normalpris på 6.000.

Relaterade inlägg: