Vad kostar ett ID06?

Innehållsförteckning

Vad kostar ett ID06?

Vad kostar ett ID06?

Ett ID06-kort kostar 80 kr per kort/år och är bindande på 12 månader från inköpsdatum. Det görs inga återbetalningar för ett kort som avslutats innan bindningstiden löpt ut.

Vad är syftet med systemet ID06?

Syftet med den legitimationsplikt och närvaroregistrering som följer av ID06 är att försvåra svartarbete och annan ekonomisk brottslighet och därmed stärka den sunda konkurrensen. Systemet bidrar också till att förenkla säkerhetsarbetet på arbetsplatsen.

Vad krävs för att få ID06?

Du som vill beställa ett ID06-kort gör det genom att först välja en kortpartner. I samband med beställning krävs registrering följt av en säker identifiering av er firmatecknare, kortbeställare och kortinnehavare med eID eller fysiskt pass.

Vilket ID06-kort ska man ha?

I Sverige är det BankID, Pass eller Nationellt ID som krävs. ... För individer som skall ha ett ID06-kort LOA 2 behöver individen som skall ha kortet godkänna beställning av ID06-kort samt skriva under med antingen BankID eller manuellt med Pass eller Nationellt ID. Jag upplever att kortkvaliteten inte är tillräckligt bra.

Är ID06 avdragsgillt?

För ett företag med 10 aktiva ID06-kort blir avgiften till ID06 AB 5 kr = 1300 kr/år eller 130 kr per anställd och år. ... ID06 AB är ett icke vinstdrivande företag vars avgifter ska täcka utvecklings- och driftkostnader utan bidrag från ägarna.

Vem får kontrollera ID06?

De som har rätt att ta del av uppgifterna är platsansvarig/ID06-administratören på arbetsplatsen och Skatteverket i samband med oannonserade kontrollbesök. Din arbetsgivare har även rätt att ta del av uppgifterna.

Kan man ha två ID06?

Detta betyder att man måste vara anställd på företaget för att få ID06-kort. Man kan ha flera ID06 samtidigt dock bara ett kort för varje anställningsavtal.

Relaterade inlägg: