Vad kostar det att äga en Bugatti Veyron?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att äga en Bugatti Veyron?

Vad kostar det att äga en Bugatti Veyron?

Bugatti Veyron fanns i produktion i 10 år och byggdes i 450 exemplar. För att lägga vantarna på en måste du slanta upp mellan 25 och 30 miljoner.

Hur mycket kostar en ny Bugatti?

Nu är den klar, Bugatti La Voiture Noire som sägs vara världens dyraste bil.

Hur mycket kostar Bugatti Veyron Super Sport?

Denna unika bil, med en prislapp på 7,5 miljoner kronor, verkar dock ha sålts då annonsen tagits bort. Men nu uppenbarar sig nästa unika köptillfälle, för de som kan hosta upp några undanstoppade miljoner, förstås. Enligt en annons på Platinum Cars säljs nu en Bugatti Veyron. Och det är inte vilken Veyron som helst.

Hur mycket kostar en Bugatti Chiron?

BUGATTI CHIRON: FRÅN 25 MILJONER KRONOR 🚗 Bugatti Chiron anses vara det dyraste serietillverkade bilen i världen, framför Bugatti Veyron. Med hästkrafter på 1500 hk och en toppfart på 420 km/tim slirar Chiron in på 10-i-topp med ett pris på drygt 25 miljoner kr.

Är det någon som har Bugatti i Sverige?

Bugattin är den första av sitt slag på svensk mark, menar han. Den är dock ännu inte registrerad i Sverige. Bilhandlaren Daytona Automobil annonserar ut en liknande bil, men det exemplaret står utomlands. Priset för den här lätt begagnade bilen är 40 miljoner kronor inklusive moms.

Vad kostar det att byta däck på en Bugatti?

Men kostnaderna för att hålla en Bugatti Veyron rullande stannar inte vid ”vanlig” service. Vartannat år måste alla fyra däcken byta ut för att bilen ska kunna köras säkert i toppfarten på 407 km/h. En ny uppsättning däck kostar 390 000 kronor. Efter 1600 mil är det dags för nästa smäll.

Hur mycket kostar en Bugatti 2021?

Varje exemplar kommer kosta 40 miljoner kronor. I det priset bjuder Bugatti – som nyligen köpts upp av Porsche och Rimac – på ”gratis” bandagar, ett automatiskt brandsläckarsystem och ett huvud- och nackskyddssystem.

Får man köra en Bugatti i Sverige?

– Det blev en jäkla uppståndelse när vi körde hit den, säger Gustav Leuhusen på Automotion Group. Bugattin är den första av sitt slag på svensk mark, menar han. Den är dock ännu inte registrerad i Sverige. Bilhandlaren Daytona Automobil annonserar ut en liknande bil, men det exemplaret står utomlands.

Relaterade inlägg: