Hur kollar man sitt släktträd?

Innehållsförteckning

Hur kollar man sitt släktträd?

Hur kollar man sitt släktträd?

Det mest primära materialet för släktforskning når du även på Internet via Riksarkivets Digitala forskarsal. Se länk nedan för att läsa mer om vad som finns tillgängligt via nätet. Allt det som inte är mikrofilmat eller digitaliserat, kan du själv beställa fram och läsa i original i våra forskarsalar.

Är det dyrt att släktforska?

Svaret är att det i dag är billigare än någonsin att släktforska. Det är nämligen helt gratis! Sedan 1 februari 2018 är allt material i Riksarkivets digitala forskarsal tillgängligt för alla, helt kostnadsfritt. Där finns över 100 miljoner digitala arkivhandlingar som vi alla kan ta del av.

Är det svårt att släktforska?

Om du vill börja släktforska är det viktigt att ta reda på när dina föräldrar (eller mor- och farföräldrar) föddes, när de gifte sig eller dog. Det är också en fördel att veta vilken församling de då tillhörde. Har man dessa uppgifter går det lättare att komma vidare i släkthistorien.

Hur fyller man i ett släktträd?

Du behöver bara fylla i ditt eget namn och sedan komplettera med barn, syskon, föräldrar, kusiner, far- och morföräldrar – och andra släktingar som du känner till. Om du vill kan du lägga till födelse- och dödsdag, fotografier och annat som gör ditt släktträd mer fullmatat.

Vad kostar det att vara med i Myheritage?

Bas-abonnemanget är kostnadsfritt och ger dig ett släktträd med upp till 250 personer. De fyra årliga abonnemangsformerna ger tillgång till ytterligare funktioner och innehåll.

Relaterade inlägg: