Vad menas med G1N?

Innehållsförteckning

Vad menas med G1N?

Vad menas med G1N?

Särskild behörighet för grundnivå för nybörjare (G1N-nivå) är krav utöver den grundläggande behörigheten och får endast utgöras av gymnasiekurser* eller motsvarande, alternativt ett konstnärligt prov för utbildning som leder till konstnärlig examen.

Vad står G1F för?

Nivå/Djup anges med; G1N = Grundnivå med endast gymnasiala förkunskapskrav, G1F = Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er som förkunskapskrav, G2F = Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er som förkunskapskrav, G2E = Grundnivå, examensarbete för kandidatexamen, A1N = Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som ...

Vad är skillnad på kurs och utbildning?

Alla utbildningar vid universitetet, även programmen, består av olika kurser. Kurserna är utbildningens byggstenar. Istället för att följa ett färdigt utbildningsprogram kan du bygga ihop din examen genom att läsa flera fristående kurser.

Vilka kurser har jag läst?

Vilka kurser det är varierar beroende på när du gick i gymnasiet. På Antagning.se hittar du information om vad som gäller för dig beroende på var du har läst och vilket år.

Vad menas med Breddkurs?

Breddkurs. En breddkurs är en kurs som inte kan ersätta huvudområdets ordinarie kurser, men som kan ingå i en examen som breddning.

Vad är skillnad på grundnivå och avancerad nivå?

grundnivå finns högskoleexamen (120 hp) och kandidatexamen (180 hp). På avancerad nivå finns magisterexamen (60 hp) och masterexamen (120 hp). På forskarnivå finns licentiatexamen (120 hp) och doktorsexamen (240 hp).

Kan man läsa enskilda kurser?

Komvux och anordnare av vuxenutbildningar har ofta ett stort urval av enskilda kurser som du kan läsa för att läsa upp eller läsa in betyg. Enskilda komvuxkurser kan röra allt från grundskolekurser i matematik till gymnasiekurser i svenska.

Vad är en grundkurs?

Kursen inleds med en introduktion till historia som vetenskap. Här studerar du ämnets framväxt och du lär dig grunderna för hur en historiker arbetar med olika typer av källor. I seminarieform får du diskutera mycket i grupp. Kursen examineras med hemtenta.

Vilken behörighet har jag?

För att läsa på universitet och högskola krävs det att du har grundläggande behörighet. Du har grundläggande behörighet om du har: Godkänt i minst 22 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1.

Relaterade inlägg: