Hur definieras Lärandeobjekt?

Innehållsförteckning

Hur definieras Lärandeobjekt?

Hur definieras Lärandeobjekt?

Lärandeobjekt=det kunnande, den förmåga, den färdighet som lärs och som man vill utveckla.

Vad är en Variationsteori?

Variationsteori är en lärandeteori som utgår från att lärande ses som en förändring i hur man uppfattar något. Man kan inte lära sig nya begrepp om man inte är medveten om kontraster och variation. Teorin har varit inflytelserik på de senaste 30 årens utbildningsvetenskapliga forskning.

Vad är det som gör skillnad vad undervisningen måste göra synligt och vad eleverna måste lära sig för att förstå begreppet materia?

Materiabegreppet, särskilt dess partikelnatur, är ett nyckelbegrepp i naturvetenskaplig undervisning och av central betydelse för att förstå många naturvetenskapliga fenomen. ... Detta gjorde det möjligt att studera relationen mellan undervisning och lärande och att finna ut vad som gjorde skillnad.

Vad menas med ämnesinnehåll?

NYHET Hur en lärare väljer att gestalta ett ämnesinnehåll har väldigt stor betydelse för elevers lärande. För att eleverna ska kunna nå så bra resultat som möjligt måste en lärare ha kvalificerade insikter i ämnet och kunna omvandla dessa och de nationella kunskapsmålen till lärandeobjekt.

Vad är kännetecknande för Fenomenografi?

Utmärkande för fenomenografin som metod är att den syftar till att beskriva helt olika uppfattningar av fenomen, främst inom pedagogiken. ... Processen inriktas mot att kartlägga uppfattningar i urvalsgruppen samt undersöka hur uppfattningar förhåller sig till varandra och till det undersökta fenomenet.

Vad är ett kunskapsmål?

Kunskapsmål är ett normativt ställningstagande om vad en elev förväntas behärska, men för att få reda på vad som händer i klassrummet och vilken effekt detta får på elevernas lärande, måste lärarna själva upptäcka förhållandet mellan undervisning och elevers lärande.

Vad är en Learning Study?

I en learning study arbetar forskare och lärare i en kollaborativ och intervenerande process med fokus på att utveckla kunskap om hur och vad i undervisningen som skapar förutsättningar för lärande inom specifika kunskapsområden.

Vad är Skolverkets mål?

Skolverket ska främja att alla barn och elever får tillgång till en utbildning och verksamhet som är likvärdig och av god kvalitet i en trygg miljö. Här finns information om Skolverkets verksamhet och hur du kontaktar oss. Du hittar även vårt pressrum, våra publikationer och mycket mer.

Relaterade inlägg: