Hur mycket kostar det att ansluta el?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att ansluta el?

Hur mycket kostar det att ansluta el?

En ny elanslutning mellan 16-25 A har en engångskostnad på 37 500 kr. Är avståndet mellan mätarskåp och anslutningspunkten större än 200 m eller om säkringen är större än 35 A beräknas avgiften individuellt.

Vad kostar det att dra in el i sommarstugan?

Som minst kostar anslutningen 37 500 kronor och avståndet kan då vara 200 meter som mest. För längre avstånd tillkommer en meterkostnad för överstigande sträcka. För avstånd längre än 600 meter beräknas kostnaden individuellt för sträckan som överstiger 600 meter.

Vad kostar det att sätta in elmätare?

Men om elektrikern ändå är på plats, bör kostnaden för mätare plus installation hamna någonstans mellan 1000-2000 kr inkl moms och ROT. Sätter däremot elbolaget in en separat elmätare kostar det sällan något vid installationen. Denna kostnaden tar de istället ut årligen genom en extra nätavgift.

Vad kostar det att dra in el och vatten?

I snitt kan man räkna med att det kostar 1000 kronor per meter att gräva ut för ledningar och därtill kommer kostnader för material som ledningar, eventuellt pump, isolering och värmekabel och anslutningsavgiften.

Vad kostar bygg el?

När du bygger nytt så kan du kontakta det elbolag som finns på orten och beställa byggel. I mitt fall så kostar det 2500 kr i inkoppling, 640 kr / månad i hyra av elskåp, samt 8195 för abonnemang 25 A kr urkoppling när du är klar samt 12,8 öre/kWh i energikostnad.

Relaterade inlägg: