Hur mycket kostar det att anställa en revisor?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att anställa en revisor?

Hur mycket kostar det att anställa en revisor?

Löpande redovisning, annat administrativt arbete: 750 kronor per timme. Boksluts och deklarationsarbete: 995 kronor per timme. Upprättande av årsredovisning och inkomstdeklaration för aktiebolag: 3.000 kronor per timme. Upprättande av bokslutshandling för enskild firma eller handelsbolag: 1.500 kronor per timme.

Vad tar en revisor?

Den huvudsakliga arbetsuppgiften för en revisor är att gå igenom och granska ditt bolags bokföring och kontrollera eventuella brister och fel. Det gäller oavsett om du själv har gjort bokföringen eller har överlåtit arbetet till en redovisningskonsult.

Hur mycket tar en redovisningskonsult?

Bokslut- och deklarationsarbete i Enskild firma brukar röra sig kring 5-10 timmar per år för ett mindre företag, vilket blir en kostnad på ca 2250-4500 kr per år. Eller ca 3-5 timmar för en riktigt liten firma, det blir ca 1350-2250 kr per år.

Vad kostar revisorn för dig som ändå vill anlita en?

  • Se upp så att du inte betalar för mycket till din revisor. Revisorskostnaden för samma bolag kan variera mellan 8 000 och 20 000 kr. Det visar en undersökning i Driva Eget. Den 1 novembver 2010 togs revisorsplikten bort för små bolag. Men vad kostar revisorn för dig som ändå vill anlita en?

Vad är krav på revisorer?

  • Krav på revisorer. Det är bara de som fått behörighet av Revisorsinspektionen som får vara revisorer, nämligen: godkända revisorer. auktoriserade revisorer. registrerade revisionsbolag. En revisor i ett aktiebolag måste vara minst 18 år och får inte. vara i konkurs. ha förvaltare. ha näringsförbud.

Hur mycket betalar du för en revisor?

  • Redaktionen. Se upp så att du inte betalar för mycket till din revisor. Revisorskostnaden för samma bolag kan variera mellan 8 000 och 20 000 kr. Det visar en undersökning i Driva Eget.

Vem kan kalla sig revisor?

  • Vem som helst kan kalla sig revisor, men auktoriserade och godkända revisorer har sina titlar skyddade enligt revisorslagen (2001:883). ... För de största företagen med någon av dessa bolagsformer gäller ett stärkt krav på revisorn, som måste ha avlagt revisorsexamen och vara auktoriserad av RN.

Relaterade inlägg: