Hur får man ett visum till Sverige?

Innehållsförteckning

Hur får man ett visum till Sverige?

Hur får man ett visum till Sverige?

Ett visum är ett tillstånd för att få resa in och vara i ett land kortare tid än 90 dagar....Krav för att få visum för turistbesök

  • ha ett pass som är giltigt minst tre månader efter att visumet har slutat gälla, är utfärdat under den senaste tioårsperioden och har minst två tomma sidor.
  • kunna beskriva syftet med besöket.

Vad kostar det att söka visum?

Ansökningsavgiften för den vanligaste typen av icke-immigrationsvisum är 160 USD. Det inkluderar turist-, affärs-, student- och utbytesvisum. De flesta petitionsbaserade visum, som till exempel arbetsvisum och visum för religiöst arbete, kostar 190 USD. K-visum kostar 265 USD och avgiften för E-visum är 205 USD.

Hur lång tid tar det att få ett visum till Sverige?

Gör din ansökan i så god tid som möjligt, särskilt under högsäsong. Vanligtvis får du ett beslut inom två veckor. Information om eventuella avgifter hittar du här. Ett visum kan ges från 1 dag till högst 90 dagar.

Hur länge kan man vara i Sverige utan visum?

Du som vill besöka Sverige längre tid än 90 dagar ska ansöka om ett uppehållstillstånd för besök. Om du befinner dig i Sverige och vill förlänga ditt besök så att det sammanlagt blir längre än 90 dagar ska du också ansöka om uppehållstillstånd för besök.

Får man visum till Iran?

För ansökan och frågor om visum till Iran, kontakta Irans ambassad i Stockholm. Du behöver vara ute i god tid med visumansökan. ... Inresa i Iran nekas resenärer med israeliska stämplar i passet. Personer med dubbelt medborgarskap (svenskt och iranskt) måste enligt iransk lag resa in i och ut ur Iran med iranskt pass.

Hur mycket pengar får man ta med sig till Iran?

Om du har med dig kontanter för mer än 10 000 euro då du kommer till eller lämnar EU-området, ska du anmäla det till tullmyndigheterna.

Relaterade inlägg: