Hur klipper man vattenskott på äppelträd?

Innehållsförteckning

Hur klipper man vattenskott på äppelträd?

Hur klipper man vattenskott på äppelträd?

Om du beskurit trädet hårt på våren kan du få mycket vattenskott som går rakt upp i kronan. Under sensommaren är dessa mjuka och lätta att klippa bort. Ta bort en tredjedel av dessa för att gynna fortsatt utveckling av kronan och riklig fruktsättning.

Vad kostar beskärning?

Större träd har mer och större grenar, vilket kommer ta längre tid att beskäras, och kan också vara farligare och svårare att hantera. Ett mindre träd kan du få trimmat för så lite som 1000 kronor medans ett stort ekträd kan kosta 10.000-30.000 kronor att trimmas.

När ska Jasminbuskar klippas?

Schersminen kan du mycket väl klippa nu under vårvintern, fast istället för att klippa din schersmin rakt av rekommenderar jag att du gallrar den istället. Ta bort gamla risiga grenar ända nere vid markytan. Det resulterar i att det växer upp unga skott som efter ett par år blommar bättre än de gamla.

När ska man beskära äppelträd?

  • Man vill ha kronan lagom gles och luftig då det släpper in mera ljus och förebygger sjukdomar. Äldre äppelträd beskärs med fördel under den så kallade JAS-perioden (juli, augusti, september). Hur klipper man? Vid beskärning av äppelträd ska du alltid använda en vass och väl rengjord sekatör.

Hur tar man bort gamla äppelträd?

  • Äldre äppelträd behöver bara en lättare beskärning, så kallad underhållsbeskärning. Man klipper då bort sjuka, döda och döende grenar. Längst ut i kronan fortsätter man som tidigare och tar bort sådana grenar som växer i fel riktning, alltså inåt i kronan eller in i någon annan gren.

Hur klipper man äppelträd?

  • Hur klipper man? Vid beskärning av äppelträd ska du alltid använda en vass och väl rengjord sekatör. Om du har sjukdomar som till exempel fruktträdskräfta i trädet så måste sekatören steriliseras mellan varje snitt. Det kan man göra genom att ha en liten burk med rödsprit med sig och doppa sekatören i den mellan varje snitt.

Hur ska du bygga upp Ett nyplanterat äppelträd?

  • Ett nyplanterat äppelträd måste du beskära för bygga upp en stadig och vacker krona. Det är inte så svårt som du tror och med några enkla tumregler så klarar du dig långt.

Relaterade inlägg: