Vad kostar det att köra en kupévärmare?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att köra en kupévärmare?

Vad kostar det att köra en kupévärmare?

Värmeelementet har normalt en effekt på 400–600 watt. Det betyder att en timmes användning kostar cirka 50 öre.

Hur mycket drar en kupévärmare?

Ett normalt blockvärmarelement är 450-550W. Strålvärmare, såna som monteras utanpå blocket eller tråget, brukar vara kring 300W. Har du kupévärmare också så blir det ytterligare 800-2000W beroende på modell.

Hur hjälper motorvärmare?

  1. En kall motor släpper ut mer avgaser än en varm.
  2. Användning av motorvärmare minskar utsläppen av avgaser avsevärt och spar bränsle, ½ - 1½ dl per körning påbörjad med kall motor vintertid.
  3. Användning av motorvärmare är motiverad upp till +10° C, förutsatt att inkopplingstiden anpassas till utomhustemperaturen.

Hur kopplar man in kupévärmare?

Principen är enkel; du döljer uttaget i närheten av din kupévärmare, anslutningskabeln kan du dölja under bilklädseln. Sedan drar du anslutningskabeln genom ett hål i bilen, t ex under stötfångaren. Med den medföljande nätkabeln ser du till att anslutningskabeln och därmed också kupévärmaren får ström.

Hur lång tid bör motorvärmaren vara inkopplad vid 0 C?

O m det är kallare än -15° C bör m otorvärmaren slås på 1,5 timmar innan du ska åka iväg. H åller sig temperaturen runt noll g rader räcker det att värma bilen i en timme.

Hur länge kan man ha i en motorvärmare?

Man kan ha motorvärmaren inkopplad hur länge man önskar. Effekten hos motorvärmaren är inte tillräcklig för att vattnet ska bli så varmt.

Hur mycket drar en motorvärmare och kupévärmare?

Värmeelementet har normalt en effekt på 400–600 watt. Det betyder att en timmes användning kostar cirka 50 öre. Samtidigt minskar värmen slitaget på motor och avgasreningssystem. Motorvärmaren är energieffektiv vid temperaturer ända upp till +10°.

Hur mycket ström drar en motorvärmare?

Motorvärmare har normalt en effekt på mellan 400–600 watt. Det betyder att de kostar ungefär 50 öre i timmen att använda. En bil som varm startas minskar sin bränsleförbrukning vid start med upp till en deciliter jämfört med en bil som kallstartas. Sam tidigt minskar värmen slitaget på motor och avgasreningssystem.

Relaterade inlägg: