Vad kostar det att äta ute i Albanien?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att äta ute i Albanien?

Vad kostar det att äta ute i Albanien?

Att äta på restaurang är vansinnigt billigt i Albanien. En middag för två inklusive vin eller öl slutade ytterst sällan på mer än 2000 LEK, dvs 140 kr.

Vad kostar det att hyra bil i Albanien?

Att hyra bil i Albanien, var som allt annat prisvärt. Vår bil, en Skoda, var i stort sett ny och fungerade utmärkt. Att hyra en bil för 2 personer och 2 resväskor i 5 dygn och med olika upphämtnings- och avlämningsplatser kostade 1600 kr.

Kan man bila till Albanien?

Rekommenderade färdvägar i Albanien För att komma till Albanien är det bäst att köra genom Italien till Bari i sydost. Därifrån kan man åka färja till Durrës Albanien. Från Durrës är det bara 4 mil på motortrafikleden SH2 till huvudstaden Tirana.

Hur säkert är Albanien?

Allmänna säkerhetsläget Albanien är generellt sett ett säkert land att besöka, resa och leva i. Olika typer av egendomsbrott, rån, enklare bedrägerier och inbrott förekommer, men utgör ingen större risk. Allmän vaksamhet och försiktighet bör iakttas – särskilt kvällstid då många gator kan vara dåligt upplysta.

Hur dyrt är det i Albanien?

Är Albanien ett dyrt land? Priserna på basprodukter i Albanien är lägre än i Sverige. Du måste betala 2.04 gånger mindre för shopping i Albanien än i Sverige. Den genomsnittliga boendekostnaden i Albanien varierar från: 199 SEK (2,300 ALL) i Hostel till 396 SEK (4,600 ALL) i 3-stjärnigt hotell.

Får man resa in i Sverige från Albanien?

Regeringen har beslutat om ändringar i det tillfälliga inreseförbudet till Sverige. ... Regeringens beslut innebär att personer som reser till Sverige och kan visa upp ett vaccinationsintyg som är utfärdat i Albanien, Andorra, Färöarna, Israel, Marocko, Monaco och Panama, är undantagna från inreseförbudet och testkravet.

Hur är det att bo i Albanien?

Vi uppfattar Albanien som ett mycket fredligt och ofarligt land att resa i, men självklart förekommer brottslighet i alla länder. Svenska Ambassaden i Tirana skriver ”Olika slag av egendomsbrott, rån och inbrott förekommer men Albanien är generellt inte ett osäkert land att bo och resa i.

Relaterade inlägg: