Vad kostar det att använda visa kortet utomlands?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att använda visa kortet utomlands?

Vad kostar det att använda visa kortet utomlands?

När du gör ett vanligt Nordea uttag utomlands i ett annat EU land kostar det dig ingenting förutom valutaväxlingspåslaget på 1,55%. Det kan också tillkomma en avgift som banken i det aktuella landet tar för ditt uttag. Gör du ett uttag i ett land utanför EU kostar det 40 SEK plus alla andra eventuella avgifter.

Vad kostar det att använda Mastercard utomlands?

Kontantuttag i automat i Sverige och kontantuttag av euro i EU-land kostar 0 kr. Kontantuttag i automat i övriga fall kostar 35 kr per uttag. Kontantuttag på bank- och växlingskontor (där uttag med kort är möjligt) kostar 35 kronor. Valutaväxlingspåslag vid köp/uttag i utländsk valuta 1,65%.

När du betalar med kort i andra valutor än svenska kronor?

Håll uppsikt över kortet vid kortköp! Låt aldrig personalen ta med ditt kort utom synhåll. Betala i lokal valuta vid kortköp utomlands. Generellt får du bättre kurs då än om du betalar i svenska kronor.

Hur betalar man med kort utomlands?

Betala med ditt kort på semestern När du åker utomlands är det både enkelt och tryggt att betala med kort. Du har alltid rätt valuta i plånboken och får som regel en förmånlig växelkurs. Ditt kort är per automatik öppet för kortköp och kontantuttag för region Världen.

Hur mycket kan mån betala med Mastercard?

Maxbelopp varierar mellan olika banker och olika länder. Belopp motsvarande högst 30 000 kr inom 4 dagar. Lägre beloppsgränser kan förekomma. 1,65 % på köp och uttag utomlands.

Vad kostar det att betala med kort i Danmark?

Skaffa ett gratis resekort och slipp uttagsavgifter När man tar ut pengar i bankomat i Danmark så är det en ganska stor chans att din bank tar ut en avgift på 35-50 SEK + valutapåslag varje gång du tar ut pengar. Detta är något som man enkelt kan undvika genom att skaffa ett gratis kreditkort som är anpassat för resor.

Relaterade inlägg: