Hur mycket kostar det att bleka tänderna?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att bleka tänderna?

Hur mycket kostar det att bleka tänderna?

Vad kostar det att bleka tänderna? Priset för en tandblekningsbehandling varierar beroende på vilken metod du väljer. Den billigaste metoden kostar 2900 kronor medan den mest kostsamma kostar 4900 kronor. Viktigt att ha i åtanke är att det är två helt olika metoder som på grund av det också kan ge olika resultat.

Kan man bleka tänderna om man har implantat?

Om du har tandsten eller andra orenheter kommer resultatet av tandblekningen bli sämre. Tänk på detta innan du väljer att bleka tänderna: Om du har implantat eller proteser kommer de inte att påverkas av blekningen, dvs de kommer att behålla sin nuvarande färg efter blekningen.

Kan man få tandblekning gratis?

Bra att veta. Tandblekning räknas som kosmetisk tandvård och tandvårdsbidraget kan tyvärr inte användas. Tandblekning ingår heller inte i den gratis tandvård som finns för barn och ungdomar. Man måste ha fyllt 18 år för att bleka tänderna eftersom de ska ha växt ut till full längd.

Är hemma tandblekning farligt?

Tandblekning kan leda till vissa skador om man inte är försiktig. - Det är inte helt skonsamt med tandblekning. Ilningar är relativt vanligt, men det brukar gå över efter några dagar. Det finns dessutom risk för inflammation i tanden, men det är ovanligt.

Vad händer om man sväljer tandblekning?

Att svälja blekmedlet kan vara farligt. Även lång tid efteråt kan vissa patienter drabbas av isningar i tänderna.

Hur gör du En blekning hos tandläkaren?

  • En tandblekning hos tandläkaren börjar med att du får skyddande plast som täcker ditt tandkött. Därefter penslas blekmedel på dina tänder och blekmedlet aktiveras med hjälp av laser eller ultraviolett ljus. Behandlingen går snabbt och effekten varar i några år men är också dyrare.

Vad kostar en Tandblekning hos Folktandvården?

  • Pris för tandblekning hos folktandvården. Att bleka sina tänder hos Folktandvården kostar ungefär 1500 kr käke men då måste man räkna med att ha betalat för en undersökning innan och åtgärdat eventuella problem så som lagning av hål eller borttagning av tandsten.

Hur mycket kostar tandvård för hälso- och sjukvård?

  • Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri. Tandvård för samma avgift som vid sjukvård gäller vid följande situationer:

Kan du få tandvårdsbidrag från och med 24 år?

  • Det finns tre typer av stöd som du kan få från och med det år du fyller 24 år: Det allmänna tandvårdsbidraget, ATB. Det innebär att du får ett tandvårdsbidrag på 3 kronor per år beroende på hur gammal du är. Ett särskilt tandvårdsbidrag, STB, som kan du få till förebyggande tandvård om du har en sjukdom som påverkar tänderna.

Relaterade inlägg: