Kan man lägga in sig på psyket?

Innehållsförteckning

Kan man lägga in sig på psyket?

Kan man lägga in sig på psyket?

Som patient kan man lägga in sig själv högst tre nätter per gång och som mest tre gånger per månad. Innan man får tillgång till brukarstyrd inläggning upprättas det en tydlig behandlingsplan. ... Vi är därför jätteglada att nu kunna erbjuda även våra patienter i NU-sjukvården brukarstyrd inläggning, säger Viktoria Skeie.

Vad krävs för att få tvångsvård?

De grundläggande förutsättningarna för tvångsvård är att personen i fråga:

  1. Lider av en allvarlig psykisk störning. ...
  2. Har ett oundgängligt behov av psykiatrisk dygnetruntvård (slutenvård) ...
  3. Motsätter sig erbjuden vård alternativt att det finns grundad anledning att anta att vården inte kan ges med personens samtycke.

Kan man skriva ut sig själv från psyk?

Man ska utgöra en fara för sig själv och andra och det ska tydligt kunna bevisas att det är så. Det är ganska sällan det sker, att man konverterar en inneliggande patient. Det ska till synnerliga skäl. I de fall man behöver göra det brukar man låta patienten skriva ut sig.

Vart kan man söka hjälp när man mår psykiskt dåligt?

Kontakta en vårdcentral eller en psykiatrisk öppenvårdsmottagning om du mår mycket dåligt, och det gäller även om du har ångest eller har känt dig nedstämd under en längre tid. Om du är under 25 år kan du även kontakta en ungdomsmottagning, och går du i skolan kan du få hjälp av skolsköterskan eller skolkuratorn.

Relaterade inlägg: