Vilken utbildning behöver man för att bli stridspilot?

Innehållsförteckning

Vilken utbildning behöver man för att bli stridspilot?

Vilken utbildning behöver man för att bli stridspilot?

På pilotutbildningen (Försvarsmaktens flygförarutbildning, FFU) läser du de första fyra terminerna vid Försvarshögskolan och Militärhögskolan Karlberg. Där läser du också de teoretiska grunderna för att bli officer. Termin fem och sex är grundläggande flygutbildning vid Flygskolan på Malmen i Linköping.

Hur lång får man vara för att bli stridspilot?

Tänk på att man måste uppfylla ett visst längdkrav för att bli stridspilot. Detta är Min-/max längd: cirka 160-190 centimeter. Man genomgår en prövning för att ansöka till stridspilot. Du kan läsa om den här: https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/utbildning/befattningsguiden/stridspilot/kp-pilot/.

Hur svårt är det att bli stridspilot?

Att bli stridspilot inom försvarsmakten i Sverige är mycket svårt då det krävs en hel del faktorer som både är fysiska men även mentala. Man behöver ha en grundläggande gymnasieutbildning med krav på behörigheter och betyg i ämnen som ligger på ett minimum på en väldigt hög nivå.

Vad krävs för att bli helikopterpilot Försvarsmakten?

Helikopterpilot i Försvarsmakten

  • Slutbetyg från gymnasiet eller gymnasial vuxenutbildning.
  • Svensk medborgare.
  • Har fullgjort militär grundutbildning.
  • Genomgått säkerhetsprövning och uppfyller kraven enligt säkerhetsskyddslagen och säkerhetsskyddsförordningen.

Kan man bli stridspilot med synfel?

För att bli stridspilot i Sverige ställs en rad olika krav, bl. a. fysiska krav såsom synskärpa. För synskärpa är kravet lägst 1,0 på vardera ögat utan korrektion och med normalt färgseende.

Vad tjänst en stridspilot?

Stridspilot är ett yrke inom Försvarsmakten. Stridspilotens uppgifter är att göra insatser mot andra flygplan, attackuppdrag mot mål på marken samt spaning med hjälp av olika sensorer.

Relaterade inlägg: