När kan man bli handledare?

Innehållsförteckning

När kan man bli handledare?

När kan man bli handledare?

För att din ansökan ska bli godkänd finns det några krav du behöver uppfylla: Du har fyllt 24 år. Din elev har ett giltigt körkortstillstånd*. Du och din elev har gått en introduktionsutbildning under de senaste fem åren, om övningskörningen gäller för personbil eller lätt lastbil.

Vem ansöker om Handledartillstånd?

Ansökan om handledartillstånd För det första ska du ha fyllt 24 år och den elev du ansöker om att få handleda måste redan ha sitt körkortstillstånd klart. Om ni ska övningsköra med bil eller lätt lastbil måste både du och din elev genomgå en introduktionsutbildning på en trafikskola innan du gör din ansökan.

Hur länge gäller handledarutbildning för körkort?

Hur länge gäller en introduktionsutbildning? Den gäller i fem år från dagen utbildningen genomfördes.

Har du ett giltigt körkortstillstånd?

  • Din elev har ett giltigt körkortstillstånd*. Du och din elev har gått en introduktionsutbildning under de senaste fem åren, om övningskörningen gäller för personbil eller lätt lastbil. Du har ett giltigt körkort från Sverige eller ett annat EES-land.

Kan du bli handledare direkt via tjänsten?

  • Du kan snabbt och enkelt ansöka om att bli handledare direkt via tjänsten Ansök om handledarskap. Tjänsten kräver e-legitimation. Det går även att beställa en blankett via tjänsten Beställ blankett. Observera att du måste vara godkänd som handledare för varje enskild elev som du ska övningsköra med.

Hur gör du för att få ett Handledarskap?

  • Ansök om handledarskap För att få ett handledarbevis skickar du in en ansökan till Transportstyrelsen. För att bli godkänd måste du vara minst 24 år och ha körkort för den behörighet ni ska övningsköra för. Körkortet måste du ha haft i minst fem av de senaste tio åren.

Relaterade inlägg: