Är det dyrt att leva i Grekland?

Innehållsförteckning

Är det dyrt att leva i Grekland?

Är det dyrt att leva i Grekland?

För grekerna, vars medelinkomst är mindre än hälften av vår, är Grekland oerhört dyrt. ... Konsumentpriserna ligger i genomsnitt 20 procent lägre i Grekland än i Sverige.

Vad är billigt att handla på Kreta?

Lokal sprit och öl är billigt på Kreta, och det är i synnerhet de goda inhemska vinerna som du kan fynda! Importerad alkohol kostar dock inte mycket mindre än hemma i Sverige. Prisnivån på det mesta i Grekland ligger faktiskt nu på ungefär samma prisnivå som i Sverige. Och detta gäller även alltså alkohol.

Hur är det att bo på Kreta?

Kreta lockar med vacker natur, sol och bad och en stressfri inställning till livet i allmänhet. Lönerna är mycket lägre på Kreta än i Sverige men det är även levnadskostnaderna. Sverige och Grekland har ett dubbelbeskattningsavtal, vilket innebär att man inte behöver skatta dubbelt om man flyttar till Grekland.

Hur är det att bo i Grekland?

Klimatet. Solsäkert, behagligt och sällan under 10 grader. Visserligen är Grekland inte direkt ett populärt resmål på vintern, men klimatet är fortfarande behagligt på de flesta ställena i landet. ... Söker man sol och värme är detta en stor fördel med att bo i Grekland då solen skiner större delen av året.

Kan man flytta till Grekland?

Eftersom Grekland är en del av Europeiska unionen är det inte svårt för dig som redan bor inom Europa att flytta hit. Du behöver inte visum eller arbetstillstånd, men du måste ansöka om ett registreringsbevis eller ID-kort om du planerar att stanna längre än tre månader (90 dagar).

Hur dyrt är det på Kreta?

Priserna på basprodukter i Grekland är lägre än i Sverige. Du måste betala 1.29 gånger mindre för shopping i Grekland än i Sverige. Den genomsnittliga boendekostnaden i Kreta varierar från: 135 SEK (13 EUR) i Hostel till 559 SEK (54 EUR) i 3-stjärnigt hotell.

Vad ska man äta på Kreta?

Några av våra absoluta favoriter bland de kretensiska specialiteterna är:

  • saganaki – friterad ost.
  • stifado – köttgryta med goda kryddor.
  • tzatziki – yoghurt, gurka och vitlök.
  • dolmadakia – vinblad fyllda med ris.
  • tirokriketter – friterade ostkroketter.

Relaterade inlägg: