Vad kostar det att installera en kamin med skorsten?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att installera en kamin med skorsten?

Vad kostar det att installera en kamin med skorsten?

Utöver kostnaden för själva kaminen så tillkommer även kostnader för skorstenen och eventuell installation. Enligt ett exempel från Svenska Brasvärmeföreningen så kan slutpriset för inköp, skorsten och installation av en ny kamin, som kostar 20 000 kronor, landa på ca 55-65 000 kronor.

Vad behövs för kamin?

När du köper en nyproducerad kamin ska den vara CE-märkt och därmed åtföljas av en prestandadeklaration. I prestandadeklarationen finns information om produktens egenskaper som Boverkets byggregler ställer krav på, det vill säga koloxidutsläpp och verkningsgrad. Det är tillverkaren som tar fram prestandadeklarationen.

Vad kostar bygglov för öppen spis?

Anmälan av installation eller väsentlig ändring av eldstad eller kamin kostar 3 125 kr. Här kan du läsa mer om avgifter inom bygglov.

Vad kostar installation av vedspis?

Utöver kaminen tillkommer en kostnad för skorsten och installation. Prisexempel: Köper du en kamin för 20.000 kr kan man grovt säga att prislappen hamnar kring 55-65.000 kr för kamin, skorsten samt installation.

Vad kostar det att sätta in en vedspis?

Vi fick ett totalpris på 90 tusen från en husleverantör på att sätta in en gammal befintlig vedspis (alltså ingen kostnad för den).

Relaterade inlägg: