Vad är laborativt?

Innehållsförteckning

Vad är laborativt?

Vad är laborativt?

Ett varierat arbetssätt där eleverna använder olika lärverktyg ökar elevernas möjlighet att utveckla sina matematikkunskaper. Det behöver vara genomtänkt hur olika lärverktyg tillsammans med arbetssätt kompletterar och stödjer varandra. ...

Vad är laborativt arbete?

Inom naturvetenskaplig undervisning ses olika former av laborationer som en naturlig och bety- dande del av kursinnehållet. Enligt Hofstein och Lunetta (2004) ger det laborativa arbetet tillfälle att bearbeta idéer och begrepp och att tillägna sig grundläggande färdigheter inom naturvetenskap.

Vad är laborativt material?

Laborativa läromedel omvandlar abstrakta matematiska begrepp till visuella lösningar. Det gör matematiken mer konkret och lättare att förstå. De behandlar alla viktiga områden som till exempel taluppfattning, problemlösning, positionssystemet, geometri, bråk, mönster, sannolikhet, längd, volym och massa.

Vad är konkret material?

Det konkreta materialet kan vara kuber, tangram, fyrkantiga plattor m.m. Rystedt och Trygg (2010) belyser istället att det finns tre olika grupper där konkret material kan delas in i som används i undervisningen. Dessa är: 1. Vardagliga föremål som finns i hemmen, skolor och på arbetsplatser.

Vad är Tiobasmaterial?

Tiobasmaterialet finns tillverkat i både trä och plast, sistnämnda ofta i flera olika färger. Det finns även motsvarande material för OH, whiteboard och för användning på IST.

Vilket är det minsta fyrsiffriga Decimaltalet?

Talet 0,49 består av siffrorna 0, 4 och 9. Entalssiffran 0 har värdet 0, tiondelssiffran 4 har värdet 0,4 (alltså 4 tiondelar) och hundradelssiffran 9 har värdet 0,09 (alltså 9 hundradelar).

Vilket kallas det talsystem som har två som bas?

Talsystem med olika baser Precis som med det decimala talsystemet (som har basen tio) och det binära talsystemet (som har basen två) så är det positionerna på ett tal som anger hur mycket en siffra är värd. Alla dessa talsystem med olika baser är också positionssytem.

Vad är ett konkret svar?

Konkret betyder ungefär detsamma som åskådlig.

Vad betyder ge konkreta exempel?

Ge Konkret Exempel betyder ungefär detsamma som precisera; illustrera.

Relaterade inlägg: