Vad kostar en dubbel carport?

Innehållsförteckning

Vad kostar en dubbel carport?

Vad kostar en dubbel carport?

Priset för en carport med förråd varierar kraftigt beroende på vilken variant du vill ha. Generellt får man räkna med att betala någonstans mellan 35 0 000 kr.

Hur man bygger en carport?

Bygglovsbefriad anmälningspliktig åtgärd (attefallsregler) Attefallsreglerna medger att du får du bygga ett fristående garage eller en carport på upp till 25 kvm utan att söka bygglov – men det kräver en anmälan till kommunen och ett startbesked innan bygget får påbörjas.

Måste man söka bygglov för carport?

Det krävs oftast bygglov för att du ska få uppföra ett garage, en carport, ett förråd eller ett växthus. Bestämmelser om storlek av byggnaden samt placering och utformning kan skilja sig åt i olika områden. I vissa fall kan du uppföra byggnaden som en attefallsåtgärd. Då kräver vi en anmälan om attefallsåtgärd.

Hur stor är en carport?

En normalstor SUV likt bilen Volvo XC60 har en bredd på 1,9 meter utan ytterbackspeglarna. Tänker du placera två SUV:ar i en carport rekommenderas en bredd på 6,5 meter för att hyggligt bekvämt kliva in och ut. Har du två normalstora bilar kan din carport vara mellan 6 meter till 6,30 meter bred.

Hur stor ska en carport vara?

Om det inte finns andra småbyggnader på tomten kan du enligt Plan- och bygglagen uppföra en komplementbyggnad, till exempel carport eller garage, på högst 15 kvadratmeter. En sådan byggnad får dock inte uppföras närmare tomtgräns än 4,5 meter och högsta höjden till taknock får inte vara mer än 3 meter.

Vilken storlek på garage?

Den minsta bredden du behöver för en bil i ett villagarage är 3 meter och för ett dubbelgarage 6 meter. Normalt räknas en bils bredd vara 1,8 meter men moderna bilar har växt lite, särskilt om man räknar in backspeglarna. Vi räknar därför med en normal bilbredd på 2 meter med utfällda backspeglar.

Relaterade inlägg: