Är garage boyta?

Innehållsförteckning

Är garage boyta?

Är garage boyta?

Våningsplan ovan mark All yta räknas som boyta, med undantag för följande, som räknas som biyta: garage som kan nås inifrån. pannrum som kan nås inifrån. soprum som kan nås inifrån.

Vad får man använda ett garage till?

Enligt Räddningstjänsten Syds rekommendationer får man utöver bil/fordon förvara i garaget följande: Tillbehör till bilen såsom en omgång däck på fälg, takbox, hink med bilschampo och en reservdunk med max 5 liter bensin/diesel (som ska förvaras i bilen). Garaget får INTE nyttjas som förråd, verkstad eller dylikt.

Får man använda garage som förråd?

Du får aldrig utföra egen verksamhet i garaget eller ha garaget som ett förråd till annat än ovanstående. Det är förbjudet att förvara brandfarliga vätskor och gaser - undantag är en bensindunk på maximalt fem liter som får förvaras i bilen.

Får man bygga om garaget till bostad?

Det behövs nämligen ett bygglov eller bygganmälan för att få bygga om sitt garage till boyta. Du kan kanske komma undan med ombyggnationen utan att någon märker av den. Men om du planerar att typa om garaget, från biyta till boyta, behöver du göra det hos din kommun.

Relaterade inlägg: