Är det svårt att sätta upp en vägg?

Innehållsförteckning

Är det svårt att sätta upp en vägg?

Är det svårt att sätta upp en vägg?

Fundera på om du behöver kunna sätta upp tunga saker på väggen eller hur viktigt det är med ljudisolering. Om du vill kunna sätta upp till exempel vägghyllor eller TV kan du montera plywood eller OSB-skiva bakom gipsskivorna eller planera för extra reglar just där.

Hur lång tid tar det att sätta upp en vägg?

Med hjälp av en enkel mellanvägg kan du dela ett större rum i två halvor. Det är långt ifrån ett så stort och komplicerat arbete som man kan tro. Med god planering kan väggen faktiskt vara på plats inom bara ett par dagar. För att bygga en mellanvägg i ditt eget hus behöver du varken bygglov eller andra tillstånd.

Hur tunn kan man göra en vägg?

En gipsskiva är väl ca 1cm tjock, så då är man ju uppe i 45+2*10+2*10=85 mm. Har väl önsketänkt att man skulle kunna få det tunnare än så... En gips är 13mm så med enkelgips och 45 regel hamnar du på 71mm och dubbelgips på 97mm.

Hur slår man upp en vägg?

Mät ut placering av träreglar för lätt innervägg. Loda med långpass och markera reglarnas placering på väggarna. Använd kritsnöre för att markera på golv och i tak. Rita kryss på den sida av linjen, där reglarna ska monteras.

Relaterade inlägg: