Vad menas med körförbud?

Innehållsförteckning

Vad menas med körförbud?

Vad menas med körförbud?

Körförbud. Om du inte besiktar fordonet i tid, får du automatiskt körförbud (så kallat inträtt körförbud). Fordonet får då bara köras kortast lämpliga väg till en verkstad för reparation och till besiktningsföretag för kontrollbesiktning, under förutsättning att fordonet är påställt.

Vad krävs för att få körförbud?

Meddelat körförbud: Om ditt fordon är i så dåligt skick att det innebär en trafikfara kan det få körförbud. Det kan ske i samband med kontrollbesiktning eller registreringsbesiktning. Du kan även få körförbud i en flygande inspektion, det vill säga om Polisen vid kontroll bedömer att fordonet inte är i körbart skick.

Vad menas med användningsförbud?

Ett användningsförbud inträder om fordonet har mer än 5 000 kronor i obetalda i trängselskatteskulder (trängselskatt och tilläggsavgift) och minst sex månader har gått sedan beloppet senast skulle ha betalats.

Kan verkstad ge körförbud?

Det får då automatiskt körförbud. Fordonet får bara köras kortast lämpliga väg till en verkstad för reparation och därefter kortast lämpliga väg till en besiktningsstation. ... Ett undantag finns för färd till eller från besiktning då ägaren själv har ställt av fordonet. Fordonet ska vara trafikförsäkrat.

Hur många tvåor innan körförbud?

Och får du 2or så får du en månad på dig att åtgärda felen och komma in för en efterkontroll. har du då fortfarande inte åtgärdat felen så får du en till månad på dig. Om du kommer in en tredje gång och fortfarande har felen så får du automatiskt körförbud på bilen.

Relaterade inlägg: