Hur bygger jag en platsbyggd bokhylla?

Innehållsförteckning

Hur bygger jag en platsbyggd bokhylla?

Hur bygger jag en platsbyggd bokhylla?

Bygg en platsbyggd bokhylla – steg för steg

  1. Mät väggen. Det är enklast att bygga in en bokhylla mellan två väggar, då får du två naturliga kortsidor att utgå från. ...
  2. Mät bokhyllan. ...
  3. Såga till reglar. ...
  4. Montera moduler. ...
  5. Skruva fast reglar. ...
  6. Skruva fast bokhyllan. ...
  7. Montera golvsockel och lister. ...
  8. Latexfoga.

Vilket virke till hylla?

Vilket virke passar bäst? Du behöver inte bygga din bokhylla med det dyraste exotiska virket. En platsbyggd bokhylla känns lyxig ändå, bara du är omsorgsfull med detaljarbetet gällande lister och passbitar. Att använda sig av MDF-skivor går utmärkt, både till sidor och hyllplan.

Vad kostar det att bygga inbyggd garderob?

Hur mycket kostar en platsbyggd garderob? Kostnaden varierar självklart beroende på vilken design du väljer på garderoben och vilka material du vill ha. Räkna med att det går på cirka 15.000 – 20.000 kronor ink. moms utan ROT-avdrag.

Hur måla Billy bokhylla?

Sätt kulör på inredningen Måla med grundfärg innan du målar med två lager lackfärg. Då slipper du arbetet att slipa bort den översta ytan för att få färgen att fästa. Sparar tid på ett enkelt sätt!

Vad räknas som Platsbyggt?

Med ett platsbyggt kök slipper du anpassa dig efter standardmått. För dig med udda planlösning eller särskilda önskemål kan detta vara lösningen. ... Ett platsbyggt kök är ett kök som storleksmässigt är perfekt anpassat till rummet och utrymmet som det står i. Begreppet ”platsbyggt” kök är dock något missvisande.

Vad är en platsbyggd bokhylla?

Bokhyllan skapades i ett lite mindre utförande och den byggdes i MDF som handmålades. För beställarna var det viktigt att måtten livade med resten av rummet. Därför byggdes bokhyllan i höjd med dörrposten till höger om bokhyllan och den tredelade sockeln, som följer rummet i övrigt, monterades längst med sidorna.

Hur bygga hylla?

Putsa av alla kanter med lite sandpapper för att undvika stickor. Börja sedan att bygga hyllplanen genom att först lägga ut reglarna på golvet och sedan fästa första panelbiten i framkanten av den ena regeln. Använd lite trälim och fäst med två 50 mm dyckert. Kontrollera med vinkelhake så att det blir 90°.

Relaterade inlägg: