Kan man byta diskmaskin själv?

Innehållsförteckning

Kan man byta diskmaskin själv?

Kan man byta diskmaskin själv?

Det går utmärkt att köpa en diskmaskin och installera den själv. ... Simma lugnt, du kan demontera din gamla diskmaskin och installera den nya själv. ”Om el, kallvatten och avlopp är framdraget, vilket det förmodligen är om du tidigare haft en diskmaskin i köket, så är det fritt fram.

Är det svårt att installera en diskmaskin?

Att installera diskmaskin behöver inte vara jättesvårt. Om köket är förberett och du vet hur du ska göra är det ett snabbt avklarat jobb, men ibland krävs extra installationer för att kunna ansluta vatten och/eller el och då kan det ibland krävas att du tar hjälp av en elektriker eller rörmokare.

Hur vet man om det går att installera diskmaskin?

Ska du installera en diskmaskin där det tidigare inte funnits någon installerad behöver både el och vatten dras. Du måste då ta hjälp av en certifierad hantverkare med rätt behörigheter. Här krävs en rörmokare med certifikat från Säker Vatten samt en elektriker godkänd hos Elsäkerhetsverket.

När ska man byta diskmaskin?

Vitvaror kasseras efter i genomsnitt nio år. Det visar en undersökning som elektronikåtervinningsbolaget El-Kretsen gjort.

Vem får koppla in diskmaskin?

Är man det minsta osäker ska man alltid anlita en behörig fackman för jobbet. För installation av diskmaskin gäller, för som så mycket annat hemmafixande, Boverkets byggregler: installationen ska vara gjord på ett fackmässigt sätt. Det innebär att du ska göra ett lika bra jobb som en professionell VVS-installatör.

Relaterade inlägg: