Vad är LSS lättläst?

Innehållsförteckning

Vad är LSS lättläst?

Vad är LSS lättläst?

LSS betyder lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Du har rätt att överklaga om du inte får det LSS-stöd som du tycker att du har rätt till. Målet med LSS är att personer med funktionsnedsättningar ska kunna leva som andra. LSS är en extra lag för personer med funktionsnedsättning.

Vad är lls?

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade - LSS.

När kom lagen om LSS?

Personer som har andra stora funktionsnedsättningar och som behöver mycket stöd. Lagen började att gälla 1994 och den kom till för att personer med funktionsnedsättningar hade sämre liv än andra och inte kunde bestämma över sina egna liv och över det stöd de behövde.

Vad betyder LSS personal?

LSS är en lag. Förkortningen LSS betyder: Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. I lagen står det att personer med funktionsnedsättning ska kunna få hjälp att leva som andra. ... LSS ger vissa personer med funktionsnedsättning rätt till mer hjälp än vad andra lagar gör.

Vad gör man i ett LSS boende?

I ett LSS-boende finns personal som tar hand om de inneboende. Den enskilde får hjälp med dagliga behov. Dagliga behov kan vara att sköta hygienen, klä på eller av sig, förflytta sig, handla och att kommunicera och umgås med andra människor.

När trädde LSS lagen i kraft?

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade[redigera | redigera wikitext] Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade (LSS) (1993:387) i Sverige ger rätt till särskild hjälp. Lagen trädde i kraft den 1 januari 1994.

Vilket år trädde LSS lagen i kraft?

Den som, före den lagändring som trädde i kraft i januari 2001, förlorade sin rätt till personlig assistans efter 65 års ålder, återfår rätten till assistans enligt det senaste beslutet.

Relaterade inlägg: