Hur mycket kostar det att byta stötdämpare?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att byta stötdämpare?

Hur mycket kostar det att byta stötdämpare?

Vad det kostar att byta stötdämpare på en Nissan beror bland annat på vilken modell och årgång man kör omkring i. Och samtidigt beror priset på vilket märke som väljs....Kolla din Nissans hjulupphängning och boka reparation.
GenomsnittsprisMin. - max.
4361 kr26 krFå offerter

När ska man byta fjädrar på bilen?

När endast en fjäder byts på axeln förkortas livslängden på den andra fjädern och bilen blir obalanserad. Underlåtenhet att byta fjädrar i axelpar kan innebära att bilen blir sned i höjdled. Bilen kan också få mindre känslig styrning, sämre vägegenskaper, förlängd bromssträcka och ökat däckslitage.

När är det dags att byta stötdämpare?

Det kan vara svårt att avgöra hur ofta stötdämparna bör bytas. Det beror bland annat på hur mycket du kör på dåliga vägar. ... Därför är det viktigt att du är uppmärksam på om det är dags att byta stötdämparna. En generell regel säger att stötdämparna vanligtvis ska bytas efter 8 000 eller 10 000 mil.

Hur ofta byta fjädrar?

Att tänka på när du byter stötdämpare Stötdämpare skall alltid bytas två och två och de byts per axel, dvs. både höger och vänster fram eller både höger och vänster bak vid samma tillfälle. På så sätt blir bilens köregenskaper de samma.

Kan man byta stötdämpare själv?

Nej, stötdämpare kan inte repareras. De bör bytas ut om de inte fungerar som de ska. Vanligtvis tar det mellan 1 och 5 timmar att byta ut stötdämparparet på samma axel. Efter utbytet bör man göra en ny hjul- eller framvagnsinställning.

Måste man byta båda fjädrarna bak?

Hjulen belastas olika och köregenskaperna försämras. Den brustna fjädern kan också tryckas ur sitt läge och skära sönder däcket. ... Stålet i den andra fjädern har också mattats med åren och det är risk att bilen blir lite sned, vilket kan påverka väghållningen. Byt därför båda framfjädrarna.

Kan man köra bil med trasig stötdämpare?

En dålig stötdämpare kan göra din bil farlig, bland annat kan bromssträckan bli onödigt lång. Ändå är detta en säkerhetsdetalj som sällan kontrolleras. Mats Lundgren, produktchef på Mekonomen, har stor erfarenhet av ämnet.

Kan man köra utan fjäder?

Svar: Märkligt nog har många kört med trasiga fjädrar utan att veta om det. Somliga uppger också att de klarat en bilbesiktning med bara en uppmaning att byta vid tillfälle, eller med anmärkningen ”bra att veta”. Men fjädrarna har en viktig uppgift att bära bilen och ge komfort och bra körsäkerhet.

Relaterade inlägg: