Varför byta fjärrvärmecentral?

Innehållsförteckning

Varför byta fjärrvärmecentral?

Varför byta fjärrvärmecentral?

Att byta ut din fjärrvärmecentral innan den går sönder kan vara en bra investering istället för att akut behöva lägga pengar på en gammal fjärrvärmecentral. Med en ny fjärrvärmecentral får du en anläggning som håller i upp emot 30 år till och du får dessutom 5 års garanti.

När byta fjärrvärmeväxlare?

Livslängden på en fjärrvärmeväxlare varierar men de håller i allmänhet cirka 25 år. En fjärrvärmeanläggning är normalt väldigt driftsäker. Du kan alltid kontakta oss för en genomgång av din fjärrvärmeväxlare.

Vad kostar en Fjärrvärmeinstallation?

Anslutningskostnad. Vattenfall erbjuder anslutning av fjärrvärme till nya kunder för 85 000 kronor. I priset ingår allt material och arbete som krävs för en komplett anslutning till upp till 15 meter vårt fjärrvärmenät. Pris efter ROT-avdrag inklusive moms: 72 681 kronor.

När byta fjärrvärmecentral?

Efter 25 år brukar det vara dags att byta ut en fjärrvärmecentral. Vi hjälper dig att installera en ny central och göra regelbundna funktionskontroller.

Hur länge håller en fjärrvärmecentral?

Dags att byta fjärrvärmecentral En fjärrvärmecentral håller i regel länge, närmare 25 år.

Varför låter fjärrvärmen?

Lintin skrev: Vi löste det med att ljudisolera utrymmet där centralen står. Svaret från Fortum var att eftersom vi är det sista huset i fjärrvärmenätet, så uppstår dessa ljud där i kröken där värmen leds tillbaka. Dessutom hade de ökat trycket i hela systemet när de kopplade ihop Stockholms nät med Södertäljes.

Vad kostar en kW fjärrvärme?

Vad kostar fjärrvärme? Vårt kilowattimmespris för fjärrvärme är 98 öre. En normalstor villa använder runt 20 000 kWh på ett år, vilket kostar 19 505 kronor (inkl. moms samt energi- och miljöskatter).

Relaterade inlägg: