Måste man byta golvbrunn?

Innehållsförteckning

Måste man byta golvbrunn?

Måste man byta golvbrunn?

Fungerande, befintliga golvbrunnar med bevarad klämringsfunktion eller oskadat membranfläns, som är typgodkända efter 1990, kan behållas vid renovering. Alla golvbrunnar som är felaktiga på något sätt ska alltid bytas ut mot en nyare modell.

Vad kostar det att byta en golvbrunn?

Det är svårt att säga exakt vad det kostar att byta en golvbrunn innan rörmokaren har sett vilken typ av golvbrunn det är, vart golvbrunnen är placerad, dvs. badrum, tvättstuga, garage eller källare etc. och vilken typ av bjälklag den är monterad i. Prisexempel för att byta en golvbrunn är ca: 5000 kr.

Måste man byta Gjutjärnsbrunn?

När behöver man byta golvbrunn? När ett utrymme med brunn i golvet ska renoveras är det viktigt att veta om golvbrunnen är från 1991 eller tidigare, är den det ska den alltid bytas ut. Även nyare brunnar kan vara tvunget att byta vid renovering. Det gäller i de fall då golvbrunnen inte är fixerad i bjälklaget.

Hur gör man en golvbrunn?

- Golvbrunnen ska monteras vågrätt. - Golvbrunnens läge får inte ändras i samband med gjutning av betongbjälklag. - Golvbrunnen ska vara fast förankrad i bjälklaget så att inbördes rörelser inte uppstår mellan golvbrunn, underlag, tätskikt och golvbeläggning och montering ska utföras enligt monteringsanvisning.

Relaterade inlägg: