Hur mycket kostar sprängticka?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar sprängticka?

Hur mycket kostar sprängticka?

Enligt dagens pris är det är lönsamt att odla sprängticka. Ett kilo torkad sprängticka kostar i dag 30-35 euro.

Hur mycket kan man sälja sprängticka för?

Chaga – svart guld från grön skog På grund av detta så kan Chaga betinga ett pris om upp till 10.000 kr per kilo. Ett kilo kan du finna i en Sprängticka som fått växa fritt på en björk i upp till 10 år.

Hur hittar man sprängticka?

Sprängtickan (Inonotus obliquus) är en mycket vanlig svamp som bryter ner lövträd i hela landet. Sprängtickan förekommer mest på glas- och vårtbjörk, men kan också påträffas på al och bok. Tickan växer som en svart, formlös knöl på levande träd och den utvecklar inga sporer.

Får man sälja sprängticka?

Svampen innehåller massor av antioxidanter och näringsämnen. Den påstås kunna bekämpa cancer, stärka immunförsvaret och en hel del annat. Chaga kan med andra ord säljas för dyra pengar men den omfattas inte av allemansrätten utan markägarens tillstånd krävs för att du ska plocka den.

Vem vill köpa sprängticka?

- Det är främst Sydkoreanerna som köper pulvret av mig. De dricker det som te. Det gör också Hjulfors.

Kan man odla sprängticka?

Odlingen av sprängticka sker i hela landet. Svampen används som hälsotillskott i te eller som näringstillskott efter att den förädlats. Förutom att satsa på sprängticka så är företaget också det största i Nordeuropa med shiitake-odling utomhus.

Hur mycket är chaga värt?

Vill du däremot köpa chaga är det bra att veta att priset är ganska högt. Det är inte ovanligt att 50 g torkad chaga kostar mellan 1 kronor. Det ger oss ett kilopris på mellan 20 kr!

Vem köper upp Sprängticka?

- Det är främst Sydkoreanerna som köper pulvret av mig. De dricker det som te. Det gör också Hjulfors.

Relaterade inlägg: