När ska man byta kamrem på en Skoda Octavia?

Innehållsförteckning

När ska man byta kamrem på en Skoda Octavia?

När ska man byta kamrem på en Skoda Octavia?

För Skoda gäller det att man på bilar av årsmodell 2007 eller äldre ska byta kamremmen vart fjärde år, medan nyare bilar (årgång 2008 och senare) skakamremmen bytt vart femte år.

Är det kamkedja på Skoda Octavia?

Kamkedjan på Skoda Octavia gav upp efter bara 3,5 år. "Jag köpte en Skoda Octavia med kamkedja, nu tvingas jag byta kedja och en verkstad vill ha nästan 13 000 kronor för att byta den. Jag tycker att Skoda borde hjälpa till att betala för reparationen eftersom bilen inte är äldre än 3,5 år."

Hur ofta Service Skoda Octavia?

När är det dags för ŠKODA-service? De flesta ŠKODA-modeller har en funktion i bilens dator som gör att man automatiskt får besked om när det är dags för service. Beroende på dina körvanor kommer du att få besked om service när du har kört mellan 15 000 och 30 000 km.

Hur ofta byta kamrem Skoda Superb?

I samma test står att kamremsbyte till Skoda Superb med samma motor skulle kosta 7 906 kr. Kör man mil om året så ska kamremmen bytas efter 12–14 år.

Hur ofta service?

Bilens serviceintervall är 3000 mil eller 12 månader. Bilen behöver alltså en årsbaserad service då man inte kommer upp i 3000 mil under perioden. Du kör 3500 mil varje år. Bilen behöver service vid 1500 mil eller var 12:e månad.

Hur ofta ska man serva husbilen?

Om ni kollar manualen/ servicebok är det 4500 mil eller om två år kommer föra 4500 så det är två år som är rätt. dom flesta diesel bilar skall servas från 2500 -5000 mil.

Varför byta kamrem?

Går remmen sönder kan kolvarna stöta samman med ventilerna i topplocket och orsaka omfattande skador på motorn. I värsta fall totalt motorhaveri. Eftersom remmen utsätts för mycket slitage är byte av kamrem en av de klokaste investeringar du kan göra för din bil.

Relaterade inlägg: