Varför slutade Concorde?

Innehållsförteckning

Varför slutade Concorde?

Varför slutade Concorde?

Ett är den stora bränsleförbrukningen, en avgörande orsak till att flygningarna med Concorde upphörde. Experterna menar att det kommer att gå åt mellan fem till sju gånger så mycket bränsle jämfört med dagens vanligaste passagerarplan. Ett annat är bullret.

När slutade man flyga Concorde?

2003 slutade Concorde flyga passagerare. Det vara bara Air France och British Airways som hade flygplanet i trafik och för de som hann resa med flygplanet var det upp upplevelse utöver det vanliga.

Hur snabbt flyger en Concorde?

2,179 km/h Concorde/Top speed

När byggdes Concorde?

Planet konstruerades i ett samarbetsprojekt mellan Frankrike och Storbritannien. Hastigheten drev designen, en stor deltavinge med en mycket smal flygplanskropp och fyra enorma motorer från Rolls-Royce. Flög första gången i mars 1969 och togs ur bruk i november 2003.

Hur många personer kunde Concorde ta?

Concorde hade en passa- gerarkapacitet på 100 personer och kon- sumerade över 89 000 liter bränsle för en transatlantisk flygning medan Boeing 747, med en kapacitet på mer än 400 passagerare, drog omkring 59 000 liter över samma avstånd.

Vilken höjd flög Concorde på?

Concorde
Beskrivning
Max. hastighet2 179 km/h
Räckvidd med max. bränsle6 582 km
Max. flyghöjd18 300 meter
Stigförmåga50,8 m/s

Hur snabbt är Mach 3 3?

Högsta hastighet: Mach 3,3 (3 530 km/h) Lockheed SR-71 "Blackbird" var ett spaningsflygplan som användes av det amerikanska flygvapnet mellan 19.

Hur många passagerare tog Concorden?

De 67 passagerarna i Concordeplan AF 001 mellan New York och Paris skrek av skräck. Mitt över Atlanten i måndags började planet skaka och tappade 7 000 meters höjd. - Kvinnor grät, barn skrek, det rådde total panik, berättar en av passagerarna.

Relaterade inlägg: