Vad kostar det att byta ut ett eternittak?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att byta ut ett eternittak?

Vad kostar det att byta ut ett eternittak?

Generellt riktpris idag är 1 000 till 1 800 kr/m2 på villatak. Observera att priset varierar beroende på geografi samt omfattning på arbetet.

Måste man byta Eternittak?

Genom många årtionden användes materialet eternit till både fasader och tak runt om i landet. Eternitplattor har en lång hållbarhet, men så småningom kan den som har ett tak eller en fasad som består av eternitplattor vara tvungen att byta ut materialet när det blir för slitet.

Får man bygga in eternit?

Att utföra arbeten med eternit kräver att man har behörighet. Det innebär att man ska ha gått en utbildning i regler, lagar och hand havandet av asbets. Man får inte borra spika såga eller riva utan behörighet.

Är det farligt med Eternit tak?

Ska du byta ditt eternittak? Eternit är bara farligt när det går sönder och dammar. Det är att rekommendera att du använder skyddsutrustning av engångstyp när du hanterar eternit och annat asbesthaltigt material.

Hur underhåller man Eternittak?

Underhåll eternit på fasad eller tak genom att tvätta bort mossa som kan hålla fukt och på sikt orsaka skador. Borste och vatten räcker oftast. Var försiktig med för hårdhänta metoder som kan göra att asbest frigörs. Det går att olja eller måla eternit som börjat vittra.

Kan man gå på Eternittak?

Riva eternittak Eternit är bara farligt när det går sönder och dammar. Det är att rekommendera att du använder skyddsutrustning av engångstyp när du hanterar eternit och annat asbesthaltigt material. Den använda skyddsutrustningen, ska tas omhand på samma sätt som asbesten.

Relaterade inlägg: