Kan man bli blind av ögonlaser?

Innehållsförteckning

Kan man bli blind av ögonlaser?

Kan man bli blind av ögonlaser?

Men det finns inte ett enda känt fall i världen där en synkorrigerande ögonoperation lett till att någon blivit blind. I mycket sällsynta fall kan ögat bli infekterat efter en operation. Om en infektion av någon anledning inte behandlas, kan den i värsta fall leda till en permanent försämrad syn.

Hur lång tid tar det innan man ser bra efter Linsbyte?

Själva operationen tar ca 15-20 minuter och gör inte ont. De första timmarna efter operationen kan ögat kan vara ljuskänsligt och du kan uppleva att din syn är dimmig eller ibland se mörka prickar som rör sig i synfältet. Läkningstiden är kort och de allra flesta ser bra redan dagen efter operationen.

Vad kostar det att göra ögonlaser?

30.900 kr. Den säkraste metoden för dig som vill behandla närsynthet, översynthet eller astigmatism och inte vill att någon skär i ditt öga. I ordinarie priset ingår förundersökning, operation. Alternativt kan man även välja delbetalning.

Vilken ögonoperation är bäst?

Det finns inte en metod som är optimal för alla ögon och för alla personers livsstil. Det är därför viktigt att den klinik du väljer har kunskap och erfarenhet av flera metoder, för att du ska få den rekommendation som är bäst för just dig och dina ögon.

Är ögonoperation farligt?

Risken för att få bestående besvär är större om du har stark närsynthet eller andra stora brytningsfel. Att opereras med Lasek ger även en risk för så kallad haze. Det innebär att din hornhinna kan bli grumlig och din syn blir disig. Detta brukar gå över med tiden, men ibland kan det ta lång tid.

Kan man få bidrag för ögonoperation?

Men det är dyrt, kan kosta allt mellan 30 000 och 60 000 kronor. Sedan 2009 medger dock Skatteverket så kallat bruttolöneavdrag för ögonoperationer. I korthet går det till så här: I stället för lön får den anställde sin ögonoperation betald av arbetsgivaren genom att göra avdrag på bruttolönen.

Relaterade inlägg: