Kan man byta tändningslås?

Innehållsförteckning

Kan man byta tändningslås?

Kan man byta tändningslås?

Re: byta tändningslås - rattlås krångel Det du ska göra är att såga ett spår i skruvarna med bågfil eller vinkelslip och låssa skuvarna med skruvmejsel, det kommer att bli spår i tändningslåsdelen men det får du aceptera. Skruvarna kan du ersätta med insexskruv.

Får inte ur rattlåset?

Om bilen inte är låst räcker det att fjärrnyckeln är inne i kupén och motorn startas genom att vrida startvredet mot START för att låsa upp rattlåset.

Får inte in nyckeln i tändningslåset golf?

Gör såhär: Om du lyckas ur nyckeln ur tändningslåset: använd reservnyckeln. Om problemet kvarstår och nyckeln fortfarande sitter fast är det låscylindern som är sliten. Kontakta en verkstad för att den utbytt.

Kan inte låsa dörr?

Om cylinderlåset i ytterdörren börjar gå trögt ska du prova att smörja det. Ett lås som inte har blivit smörjt på länge kan i värsta fall hänga sig och dörren går då inte att öppna. Sprayburken eller flaskan med låsolja har en pip som du trycker in i nyckellåset.

Kan få upp låst dörr?

Prova att lirka dörren antingen inåt (tryck hårt) eller dra utåt samtidigt som du försöker vrida om nyckeln. Prova också att trycka dörren nedåt eller dra uppåt. Om låskolven kärvar mot sitt "hål" i karmen, så kan det kännas som att nyckeln bara inte går att vrida.

Relaterade inlägg: