Vad kostar det att byta fjädrar på bilen?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att byta fjädrar på bilen?

Vad kostar det att byta fjädrar på bilen?

Att byta bara en framfjäder på en så pass gammal bil är inte så smart. Stålet i den andra fjädern har också mattats med åren och det är risk att bilen blir lite sned, vilket kan påverka väghållningen. Byt därför båda framfjädrarna. Det kostar 7 350 kronor på en auktoriserad Mercedesverkstad i Stockholm.

Kan man byta bara en stötdämpare?

Om man bara skulle byta på ena sidan så att man har en som är frisk och en som börjar ta slut kan bilen bli instabil, framför allt i kurvorna när stötdämpare/fjädrar inte klarar av att hålla emot kraftig karossrullning. Det kan resultera i att bilen lättare får sladd.

Hur länge ska stötdämpare hålla?

Stötdämparna har alltså betydelse för trafiksäkerheten. Därför är det viktigt att du är uppmärksam på om det är dags att byta stötdämparna. En generell regel säger att stötdämparna vanligtvis ska bytas efter 8 000 eller 10 000 mil.

Kan man byta fjädrar själv?

Det är möjligt att du kan behöva lite hjälp med att häva fjädern, bara något för att göra det lättare för dig att rada upp bultarna eftersom detta är något som måste göras helt perfekt. När bultarna är uppradade korrekt, dra åt muttrarna så mycket som möjligt för att säkra att den sitter på plats.

Relaterade inlägg: