Vad kostar det att sätta in en luftvärmepump?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att sätta in en luftvärmepump?

Vad kostar det att sätta in en luftvärmepump?

För att ändå ge dig en uppfattning om nivån på investeringen, så kan man säga att priset för att installera en luft/vatten-värmepump brukar hamna någonstans mellan 75 0 000 kr, beroende på förutsättningar och typ av värmepump.

Hur mycket kostar det att byta värmesystem?

Vad kostar det? Att byta till vattenburen värme innebär en investering - exakt pris är svårt att uppskatta utan att känna till detaljer om det aktuella huset och de förutsättningar som finns. En grov uppskattning är att det kostar mellan 6000-8000 kronor per radiator (element).

Vad kostar en värmepump?

En luft-vatten värmepump ligger på omkring 1 000 kronor för en mellanstorlek inklusive en genomsnittlig installation. Tänk på att ovanstående prisuppgifter är genomsnittliga och att kostnaden för just din installation kan bli lägre eller högre. En exakt prisuppgift får du av din installatör/återförsäljare.

Vad kostar det att installera en elpanna?

Förutom själva värmepumpen läggs kostnaden för installation och driftsättning till. Det gör att det totala priset landar mellan 000 kronor efter ROT. Läs mer om ROT-avdrag samt ev.

Vad kostar det att byta frånluftsvärmepump?

En offert på en totalentreprenad med installation, värmepump och övriga kostnaden, brukar hamna på omkring 100 000 kronor för frånluft. Nya modeller av frånluftsvärmepumpar med varvtalsstyrd kompressor kostar vanligen mellan 70 000 och 90 000 kronor.

Relaterade inlägg: