Vad är en labb?

Innehållsförteckning

Vad är en labb?

Vad är en labb?

Ett laboratorium (informellt labb eller förkortat lab.) är en anläggning som möjliggör att under kontrollerbara omständigheter genomföra vetenskaplig forskning, experiment och mätningar. Termen laboratorium används även för andra anläggningar än strikt vetenskapliga, till exempel: Fotografiska laboratorier.

Är labben fågel?

Kustlabben är en mörk fågel, som kan påminna både om en falk och en tärna genom sitt smidiga och snabba intryck. Den är i storlek som en fiskmås men med smala, spetsiga vingar och stjärtspröt. ... Två olika arter labbar häckar i Sverige, fjällabben i fjällen och kustlabben vid kusten.

Vilka djur har labbar?

Sälar är vattenlevande däggdjur med pälsklädd, strömlinjeformad kropp och alla fyra extremiteter omvandlade till labbar (fenliknande fötter).

Vad gör man på ett labb?

En labbrapport beskriver utförandet av en laboration eller ett experiment....Generellt innehåller en labbrapport därefter 4 underrubriker: Inledning, Metod, Resultat samt Diskussion.

  1. Inledning. Syftet med laborationen. ...
  2. Metod. ...
  3. Resultat. ...
  4. Diskussion, slutsats.

Finns i labbet?

I labbet använder du en balansvåg. Den fungerar precis som en vanlig våg förutom att den ger mer exakta värden, ibland ända ner till ett milligram. Det här är en elektronisk balansvåg. Du kan hitta andra typer av vågar också, som inte drivs av el.

Hur förkortas man laboratorium?

Svar: Det vardagliga eller något jargongmässiga ord som ursprungligen var en förkortning för laboratorium bör skrivas labb, eftersom det numera fungerar som ett eget ord med egen böjning: labbet, flera labb, de där labben.

Vilka djur har tassar?

Hundar och katter är kanske de första vi tänker på när någon nämner tassar. Men innan de bodde i våra hem levde de i det vilda i generationer som vildkatter och vargar. Tassens främsta syfte är framför allt ljud- och stötdämpning.

Vad heter djurens fötter?

Fåglarnas "fötter" kallas i dagligt tal fötter, men de består egentligen bara av de delar av foten som vidrör underlaget, nämligen tårna. Se bilden ovan. Tårna (oftast tre framåtriktade och en bakåtriktad) följs av en icke fjäderklädd del av foten som kallas tars och som inte vidrör marken.

Vad ska vara med i en Labbrapport?

En labbrapport (egentligen laborationsrapport) illustrerar hur en laboration gick till och vad man kom fram till. ... Det är bra eftersom man ska förklara laborationen så pass ingående att någon annan skulle kunna utföra den på exakt samma sätt, med labbrapporten som instruktion.

Vilka säkerhetsaspekter ska du tänka på när du arbetar i ett kemi laboratorium?

Ta på skyddsutrustning (skyddsförkläde och skyddsglasögon) om det behövs. Ytterkläder och väskor får inte vara i närheten av laborationen. Häng dem i ditt skåp eller på en plats som din lärare visar dig. Om du arbetar med eld och har långt hår, sätt då upp håret.

Relaterade inlägg: