Får man köra folkrace?

Innehållsförteckning

Får man köra folkrace?

Får man köra folkrace?

Åldersindelning i Folkrace är: Du får börja köra det år du fyller 15 år. Som junior tävlar du fram till det år du fyller 18 år. Från och med det år du fyller 18 år räknas du som senior och får tävla i seniorklassen. För att tävla i folkrace behöver du inte inneha körkort.

Vad krävs för att börja med folkrace?

För att man ska få börja att köra Folkrace måste man genomgå en teorikurs på tre timmar. Det gäller för alla, men om man är junior eller senior utan körkort måste man genomgå en liten uppkörning för att visa att man kan köra lite bil. Det finns tre olika licenser: debutant, junior och senior.

Hur köra folkrace?

Den som vill börja tävla i folkrace måste ha uppnått en ålder på 15 år. Det är även viktigt och obligatoriskt att man genomgår en teorikurs på tre timmar som kostar ungefär 400 kronor. Har man dessutom inget körkort måste man göra en uppkörning för att bevisa att man är kapabel att hantera en bil.

Hur länge håller folkrace på?

Efter varje tävling är alla bilar som kommit till start till salu. Under tävlingen, fram till max 15 min efter tävlingens avslutande, får vem som helst, lämna anbud på tävlingsekipagen, förutsatt att budgivaren uppnått ålder för att tävla i folkrace.

Hur dyrt är folkrace?

Licensen kostar 780 kronor per år för seniorer och 360 kronor per år för juniorer. Det finns tre olika typer av licenser som man kan få och det är debutant, junior och senior.

När får man börja köra rally?

Rally är en extrem, men väldigt rolig motorsport som du som är över 13 år kan utöva. Men för att börja med rally finns det en del saker du måste veta och göra först.

Hur mycket kostar en folkrace bil?

Priset på bilarna brukar uppgå till ca 8000 kronor samt ytterligare ett par hundra kronor som tillfaller arrangören i administrativ avgift. De 8000 kronorna kan emellertid minska eftersom ett utrop pågår efter lagda anbud. Har man tur kan man få bilen till en lägre summa, men det är inte säkert.

Hur man bygger en folkracebil?

Bygga en folkracebil Det man främst måste tänka på är den så kallade störtbågen, en stomme tillverkad av rör vilka är monterade med fastsättningsplattor och fogar. Syfte med denna är att just förhindra att bilen trycks ihop vid en olycka såsom exempelvis vid en volt.

Hur länge är man junior i folkrace?

Det är inte speciellt svårt att bli folkrace förare faktiskt. Det räcker med att man har fyllt 15 år och sedan får man vara med. Då kör man som junior tills det året då man fyller 18 år för då blir man senior.

Relaterade inlägg: