Vad kostar det att hålla ett spabad varmt?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att hålla ett spabad varmt?

Vad kostar det att hålla ett spabad varmt?

Hur mycket ström ditt spabad drar beror på en rad olika faktorer, allt från vilken temperatur du vill att vattnet ska ha till hur välisolerat karet är. Snittet ligger mellan 200-500 kWh per månad. Betalar du då 1,5 krona per kWh så kostar spabadet dig mellan 300-750 kronor i månaden.

Vad kostar det att ha igång ett spabad?

Ett spabad för 4-6 personer, med en vattenvolym på ca 1200 liter, kan du grovt uppskattat räkna med att det förbrukar ca. 3500KWH per år. Det är beräknat på att temeraturen håller 38 grader och att spabadet används 3x30 minuter i veckan. Kostnad, ca 4000 kr per år.

Hur mycket ström drar ett spabad?

Men beroende på bad och användning så varierar det mellan 200-500 kwh per månad, där det normalt ligger mellan 24 kwh per år.

Vad kostar det att värma upp en badtunna?

Uppvärmning med el kostar cirka 6 € och med underhållsvärme och filtrering för våra isolerade utomhusspa blir kostnaden cirka 50 cent per dygn.

Hur värmer man upp ett spabad?

När du värmer upp ditt spabad kan du räkna med ca 1-2 grader per timme, vilket innebär att det tar ca ett dygn att värma upp vattnet i spabadet till en lagom temperatur. När vattnet väl är uppvärmt kommer värmen att hålla sig på inställd temperatur, vilket kräver en mindre energiförbrukning.

Hur länge håller ett Utespa?

Begagnade spabad Hur gammalt badet är kan variera mellan några månader, upp till 5–6 år. Samtliga spabad är genomgångna, trasiga komponenter utbytta och i de fall det har behövts är de även provkörda med vatten enligt en standardcykel. Smärre estetiska skönhetsfel kan förekomma, som till exempel repa på panel och skal.

Hur mycket ström drar ett uppblåsbart spa?

Elförbrukning spabad. Ett spabad förbrukar el för bland annat uppvärmning, jetstrålar och eventuell belysning. Generellt brukar man räkna med att ett spabad förbrukar 300-500 kwh per månad eller 3000-4000 kWh per år.

Hur mycket energi förbrukar en pool?

När du täcker poolen blir energiförbrukningen runt 70% lägre än om den inte är täckt. Exempel; En pool på 3 x 5 meter ska värmas till 24 °C mellan maj och augusti. Om den är täckt med en så kallad sol-folie blir energiåtgången knappt 3 000 kWh medan den drar runt 9 000 kWh om den inte är täckt.

Vad kostar det att ha en badtunna?

Vedeldad träbadtunna (6-8 personer), färdigmonterad med kamin, från 12 000 kronor. Frakt tillkommer hos de flesta återförsäljare, om du inte kan hämta den själv. Vedeldad badtunna i aluminium (6-8 personer) kostar ungefär 24 000 kronor.

Relaterade inlägg: