Hur mycket ström drar ett oljeelement?

Innehållsförteckning

Hur mycket ström drar ett oljeelement?

Hur mycket ström drar ett oljeelement?

En tumregel är att man ska räkna med 70 watt per kvadratmeter. Om rummet är avlångt till exempel, kommer elementet inte klara av att värma upp hela rummet, även om det motsvarar det rekommenderade watt-talet. Lösningen är då att placera ett element i vardera änden av rummet.

Vad kostar ett elelement i månaden?

Eller ca 6 kr/månaden, vilket ju låter inom det normala för ett eluppvärmt hus på 47 kvm beroende på årstid... Ett "normalhus" beräknar dra ca 70w/m2. Räknar man på dina 47 kvm så skulle du komma upp i ca 78 kwh/dygn = ca 100 kr/dygn.

Hur räknar man ut strömförbrukning?

Genom att multiplicera elapparatens effekt (kW) med dess användningstid (h) beräknar du hur mycket energi apparaten förbrukar (kWh). Exempel: Vid veckostädningen tar det 1,5 timmar att dammsuga. Dammsugarens effekt är 1 kW. Förbrukningen uppgår till 1,5 kWh.

Hur mycket värmer oljeelement?

Ett vätskefyllt element avger ca 30-50% av energin som strålningsvärme och ca 50-70% som konvektionsvärme, dvs. mer strålningsvärme jämfört med en öppen radiator. Strålningsvärmen är den typ av värme som kroppen kan förnimma och kan jämföras med värmestrålningen från en brasa eller från solen.

Relaterade inlägg: