Kan man flytta pengar mellan ISK?

Innehållsförteckning

Kan man flytta pengar mellan ISK?

Kan man flytta pengar mellan ISK?

Så länge det handlar om en överföring mellan dina egna ISK (inom en bank eller mellan två banker) så bli det ingen skatt på ISK. Om du däremot säljer och tar ut pengarna för att manuellt flytta dina besparingar så kommer det ses som ett uttag och insättning, och också beskattas som vanligt.

Vad kostar det att flytta ISK från SEB?

SEB tar ut en avgift om 500 kr per fondbolag för flytt till Avanza och andra nätmäklare och banker. En idé kan därför vara att först sälja ditt innehav av aktier eller fonder innan du flyttar över ditt ISK till Avanza.

När lönar sig ett ISK?

När ska jag välja ISK? Välj ISK om du tror att du kommer att få en avkastning som är högre än den så kallade brytpunkten. För 2019 är brytpunkten 1,53%, det vill säga snäppet högre än de 0,51% i statslåneränta för 30 november 2018 plus 1 procentenhet. Det gör att det mesta sparande lönar sig på ett ISK.

Kan inte överföra pengar mellan konton Avanza?

Du kan inte flytta pengar från ditt Avanzakonto till någon annan persons konto hos Avanza. Det gäller oavsett om du har fullmakt för någon annans konto, eller om det gäller t. ex. minderårigs konto.

Får man ränta på ISK?

Du får ingen ränta på de pengar du har på ditt ISK. Samtidigt får du enligt exemplet ovan betala 0,375 % skatt på pengarna. De pengar du bara har stående på ditt konto minskar alltså i värde hela tiden. Du förlorar alltså pengar på att ha kontanta medel stående på ditt investeringssparkonto under lång tid.

Relaterade inlägg: