Kan man flytta ITPK?

Innehållsförteckning

Kan man flytta ITPK?

Kan man flytta ITPK?

Om namnet på din pension innehåller SAF-LO, KAP-KL, PA03 (PA16) eller ITP (ITPK) så är det tyvärr en avtalspension och går inte att flytta.

Kan man flytta sin pension till Avanza?

Vi tar inte ut någon avgift när du flyttar din pension till oss, men däremot kan bolaget som du flyttar från välja att ta ut en flyttavgift. Ta reda på eventuella avgifter genom att höra av dig till ditt nuvarande pensionsbolag. Från och med får en flytt av en pensionsförsäkring max kosta 600 kronor.

Kan man flytta itp2?

Flytt av kapital sker via valcentralen Fora. Privatanställda tjänstemän födda 1979 eller senare har fri flytträtt på hela kapitalet (ITP 1). De som är födda 1978 eller tidigare har så kallad ITP 2, och där är bara en del flyttbar (ITPK). Valcentralen Collectum administrerar all flytt.

Kan man flytta inkomstpension?

Inkomstgrundad pension behåller du oavsett vart du flyttar. Din inkomstpension, premiepension och tilläggspension får du behålla oavsett vilket land du flyttar till. Barnpension, omställningspension eller änkepension får du behålla oavsett vilket land du flyttar till eftersom de också är inkomstgrundade pensioner.

Relaterade inlägg: