Hur förnyar man Id-kort?

Innehållsförteckning

Hur förnyar man Id-kort?

Hur förnyar man Id-kort?

Du ansöker eller förnyar ditt id-kort genom att boka ett besök på ett av Skatteverkets servicekontor. Här kan du läsa om de villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få ansöka om id-kort. När du är på plats på kontoret för att ansöka om id-kort, måste du visa ett kvitto på att du har betalat ansökningsavgiften.

Kan man få ett tillfälligt id-kort?

Vid skador på pekfingrarna skannas ett av dina andra fingrar. En sökande som har en tillfällig skada på en eller båda händerna, som gör att fingeravtryck inte kan lämnas, kan endast få ett provisoriskt pass eller nationellt id-kort, beroende på resmål.

Vad kostar nationellt id-kort?

  • nationellt id-kort kostar 400 kronor. Du betalar när du söker.

Vad är ett nationellt id-kort?

  • Nationellt id-kort har i princip samma funktion som ett pass, men är tillverkat i ett mindre format och inramat i hårdplast som gör det lämpligt att bära med sig dagligen. Används t.ex. för att öppna sparkonto, vid skatteverket, hos tandläkaren eller annat tillfälle då din identitet behöver styrkas. Kostnad: 400 kr

Vad kostar ett nationellt id-kort 400 kronor?

  • Nationellt id-kort 400 kronor. Du betalar avgiften på passexpeditonen när du ansöker, helst med betalkort eller kreditkort.

Hur kan man få ett ID kort via en bank?

  • För att kunna få ett ID kort via en bank måste man kunna visa upp en giltig ID handling. De vanligaste förekommande är: ID-kort – Utfärdat av Skatteverket, bank eller Polisen. Svenskt pass – Vinröd pärm och svensk stämpel. Körkort – Nationellt körkort. Svenskt EU-pass – Vinröd pärm med texten ”Europeiska unionen” tryckt på ...

Relaterade inlägg: