Vad kostar det att bygga en källare?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att bygga en källare?

Vad kostar det att bygga en källare?

Med andra ord kan du räkna med en totalkostnad per kvm källare du ska renovera, inklusive ny grund och totalrenovering av befintlig yta, på 16 000–17 500 kr/kvm. I runda slängar kommer en källare om 60 kvm kosta 1 mkr att totalrenovera.

Får man bygga källare utan bygglov?

Bygga till Att gräva ut och göra en källare är därmed bygglovspliktigt, liksom att bygga in en balkong eller ett uterum, så att man får ytterligare ett bostadsrum. Tillbyggnad kräver också bygglov!

Får man gräva ner attefallshus?

Ett attefallshus får vara upp till 30 kvm, ha en nockhöjd på max 4 meter och inte ligga närmare tomtgränsen än 4,5 meter. Nockhöjden räknas dock från markplanets medelnivå till takets högsta punkt. Gräva nedåt kan du alltså göra så djupt du kan. Reglerna för höjden gäller nämligen bara ovan mark.

När ska du bygga hus?

  • När du ska bygga hus är det bara att förbereda sig på att det kommer att tillkomma utgifter utöver själva bygget. Här nedan hittar du en översikt över några av kostnaderna som du måste ta med i dina beräkningar. Kostnad för arkitekt: från 100.000 kronor och uppåt.

Hur mycket kostar nybyggda hus?

  • Utifrån vår prisstatistik ser vi att nybyggda hus med ordinär standard och storlek ofta slutar på ett kvadratmeterpris runt 28.000 kronor. De billigaste projekten kan komma ner till 22.000 kronor per kvadratmeter.

Hur mycket kostar ett nybyggt hus?

  • Utifrån vår prisstatistik ser vi att nybyggda hus med ordinär standard och storlek ofta slutar på ett kvadratmeterpris runt 28.000 kronor. De billigaste projekten kan komma ner till 22.000 kronor per kvadratmeter. De projekten har i regel en enklare standard och består till stor del av baslösningar när det gäller utformning och inredning.

Relaterade inlägg: