Vad menas med att försäkra en moped?

Innehållsförteckning

Vad menas med att försäkra en moped?

Vad menas med att försäkra en moped?

Vad ingår i en mopedförsäkring? En mopedförsäkring innehåller alltid trafikförsäkring. Om du vill ha ett skydd som även gäller för skador på din egen moped ska du teckna en halv- eller helförsäkring. Försäkringar för mopeder är ganska lika men det finns skillnader i vilken ersättning du kan få för olika skadehändelser.

Vilken försäkring behövs för moped?

En moped av klass I (EU-moped) måste ha trafikförsäkring om den inte är avställd. Mopedbilar är mopeder av klass I. En moped av klass II måste bara vara trafikförsäkrad när den används. Vissa elcyklar är mopeder av klass II och behöver ha trafikförsäkring.

Hur laddar man en vessla?

Med den något begränsade räckvidden är det tacksamt att det är så lätt att ladda Vesslan; lyft på sadeln, lyft ur batteriet som har ett fint bärhandtag och plugga in det i adaptern. På fem timmar är det fulladdat igen ur ett vanligt uttag, indikatorer visar hur långt laddningen kommit.

Hur laddar man en Vässla?

Batteriplatserna finns under sätet och köper man inte till ett andra batteri så finns här plats för lite förvaring. Batteriet går att ladda på plats i mopeden om elanslutning finns att tillgå. En fördel är också att batteriet går lätt att lyfta ut för att ladda på annan plats.

Relaterade inlägg: