Vad kostar det att försäkra Elmoped?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att försäkra Elmoped?

Vad kostar det att försäkra Elmoped?

En standard trafikförsäkring för elmoped kan gå på omkring 2000 kronor per år. Det finns lite olika priser beroende på bolag. Om du ser att det går på över 3000 kronor per år ska du inte bli förvånad.

Vad kostar försäkring på en moped?

Vad kostar en mopedförsäkring? Snittpriset för de mopedförsäkringar som tecknats via oss på Insplanet till och med 2020-07-21, är 3 410 kronor. Datan är hämtad från mopedförsäkringar av både klass I och II.

Vilka regler gäller för mopedbilar?

  • De allra flesta mopedbilarna klassas som moped klass I, och för dem gäller följande regler: 1 Moped klass I ska vara registrerad och ha registreringsskylt monterad baktill på fordonet och vara trafikförsäkrad för att få köras. 2 Moped klass I får inte framföras på cykelbana. 3 Mopedbilar ska ha en LGF-skylt baktill.

Kan du ha en helförsäkring på din moped?

  • Vill du ha en försäkring som ersätter skador på din moped som uppstått vid krock, skadegörelse eller brand så ska du välja vår helförsäkring. Den gäller också om din moped har blivit stulen och inte kommit till rätta inom en månad. Helförsäkringen är vårt mest omfattande skydd.

Har du kört en moped enligt lag?

  • Alla som kör moped måste enligt lag ha en trafikförsäkring. Om du är med i en krock ersätter trafikförsäkringen personskador och skador på annans egendom. Du kan komplettera med en halvförsäkring för ersättning om mopeden blir stulen.

Vad ingår i mopedförsäkringen?

  • Assistans för förare, passagerare och mopedbil ingår i halv- och helförsäkringen. Vår mopedförsäkring har låga självrisker. 0 kr i självrisk på trafikförsäkringen. Mopedbilar blir allt vanligare och det är viktigt med en bra försäkring.

Relaterade inlägg: